OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA METKOVIĆ • PRIMARY SCHOOL STJEPAN RADIC METKOVIC


povijest


o školi


područne škole


glazbena škola

Kralja Zvonimira 8
20350 Metković

tel: 020 681 621

fax: 020 681 514

e-mail: osstjepan-radic@inet.hr

 

Osnovna glazbena škola

Pri OŠ Stjepana Radića skoro dvadeset godina djeluje i Osnovna glazbena škola. Polaznici škole mogu učiti svirati na glasoviru, flauti, klarinetu, saxofonu, trubi i trombonu uz učenje solfeggia i teorije glazbe te pjevati u zboru i svirati u puhačkom orkestru. Školovanje u glazbenoj školi traje šest godina, a učenici se upisuju u pravilu nakon završenog prvog i drugog razreda osnovne škole, a upisi se obavljaju koncem svake školske godine. Godišnje školu pohađa oko pedeset učenika svrstanih u dva odijela - klavirski i puhački, a nastavu izvodi šest učitelja.

Škola priređuje javne nastupe svojih učenika, posebno na koncertima uz Božić i Dan škole, a učenici redovito sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima gdje ostvaruju i nekoliko vrijednih nagrada. Kao potvrda o kvalitetnom radu škole govore podaci da su šest bivših učenika ove škole završili muzičku akademiju, četiri su studenti muzičke akademije, pet su završili srednju glazbenu školu i još pet sada pohađa srednju glazbenu školu.

Glazbena škola posebnu pozornost posvećuje njegovanju bliske suradnje sa Gradskom glazbom u kojoj svoje umijeće prakticira sve veći broj učenika puhačkog odijela nakon završene škole a također i učenici starijih razreda ostvaruju dio nastave iz predmeta orkestar. Zahvaljujući takvoj suradnji bogato iskustvo jedne od najstarijih amaterskih udruga u gradu prenosi se na mlađe generacije a Gradska glazba dobiva mlade i kvalitetne glazbenike što se očituje sve posjećenijim koncertima i interesom za ovu vrstu glazbe.

Zbog sve većeg interesa za upis, glazbena škola svoju budućnost vidi u izdvajanju iz osnovne škole u samostalnu školu čime bi se postigli uvjeti za upisom puno većeg broja učenika i otvaranje novih odjela.

Učitelji glazbene škole:

Karmen Stojić - učitelj glasovira

Slađana Knežević - učitelj glasovira

Andrijana Kiridžija - učitelj glasovira

Dragan Gutić - učitelj solfeggia

Mihaela Obradović - učitelj flaute

Javorko Popović - učitelj trube i trombona

Zvonko Knežević - voditelj glazbene škole i

učitelj klarineta i saxofona
 

Priredbe

 

završni koncert 2004.