24.12.2009.

 

 Norvežani u posjetu našoj školi

Učenička zadruga Crveni ždral iz OŠ Stjepana Radića sudjelovala je 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji mladih Jung Agend 21 u Norveškoj. Učenička zadruga pod vodstvom Lajle Volarević je u dalekoj Norveškoj predstavljala projekt upotrebe otpadnih materijala, uglavnom stakla, ali i drugih ukrasnih predmeta koje marljivi osnovci izrađuju. Uz voditeljicu Zadruge u Norvešku je tom prilikom otputovala i ravnateljica Božena Nikoletić te nekoliko učenika.klikni za veliku sliku
- Koliko je naša zadruga bila jedinstvena, govori u prilog i činjenica da su nakon 7 godina održavanja prijateljstva i kontakata, tri Norvežanke Madsen Inger Gundy, Lovas Ingebjorg, Bognes Tone Irene uzvratile posjet našoj školi i školskoj zadruzi. Tri simpatične Norvežanke su provele par dana u radionicama Zadruge, snimale i slušale savjete voditeljice Lajle. Međutim, osim zadruge bile su vrlo zainteresirane za nastavu matematike i engleskog jezika jer su to predmeti koje također predaju u Norveškoj. Zaključile su da naši osnovci moraju savladati puno teže gradivo od svojih kolega u Norveškoj, a nadasve su zadivljeni poznavanjem engleskog jezika.
klikni za veliku sliku
- Gošće su bile iznimno zadovoljne susretljivošću svojih domaćina, kreativnošću i estetskim uređenjem škole, a da dalek put bude još potpuniji razgledale su i cijeli jug Hrvatske.

(Administrator)

  na vrh