28.10.2009.

 

 Dan zahvalnosti plodovima zemlje

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje manifestacija je koja se svake godine obilježava u mjesecu listopadu. U Osnovnoj školi Stjepana Radića svečanost je održana u srijedu 28. listopada gdje se uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalilo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

- Poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage bila je glavna zadaća svih učitelja, ravnateljice i roditelja naših osnovaca. Stolovi su u učionicama bili prepuni očaravajućih mirisa i boja, blagovalo se i jelo domaće pecivo i kolači, uživalo se u plodovima neretvanske plodne zemlje. Škola je oživjela kao prava raspjevana pekarnica, jer je školskim hodnicima odzvanjala pjesma i prigodni recitali koje su za svečani blagoslov pripremili učenici sa svojim učiteljicama.

- U svečanom programu su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda . Tako je č. s. Vedrana Krstičević sa zborom učenika Škole ovu svečanost upotpunila prigodnim pjesmama, recitale su sa svojim učenicima pripremile učiteljice Snježana Bebić i Aleksandra Lukić Skelić, kratki igrokaz su uprizorile učenici Sandre Šutalo, a zdravicu s pjesmom su izveli učenici učiteljice Marijane Curić. Još su se obilježavanju sa svojim učenicima pridružile u različitim aktivnostima (izložbe, panoi, literarni i likovni radovi, estetsko uređenje i dr.) učiteljice Marija Baćilo, Meri Pehar, Lajla Volarević, Marija Volarević, Iva Obradović, Jelena Bartulović, Cvijeta Brajković i Dušica Vučina. Svečanost obilježavanja Dana kruha u školi je koordinirala učiteljica Aleksandra Lukić Skelić, a svečani blagoslov u 12 sati je udijelio fra Filip Mimica koji je uz don Marinka Jurišina i u svima razredima škole dijelio blagoslov učenicima okupljenim sa svojim razrednicima oko zajedničkog stola.

- „Ove godine možemo biti posebno zadovoljni vašim uspjehom, voljom i trudom koji ste uložili da bi ovu svečanost obilježili na dostojanstven i primjeren način. Zadovoljstvo je tim više jer se osjeća, dragi roditelji, i vaše nesebično zalaganje kojima podržavate vašu djecu i usađujete im prave vrijednosti.“ – istaknula je ravnateljica Božena Nikoletić, obraćajući se na glavnoj svečanosti učenicima i njihovim roditeljima.
5.b razred

(Administrator)

  na vrh