13.10.2009.

 

 Susret s književnikom Šimom Storićem

književni susretU utorak, 13. listopada 2009. u Školi je povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, održan književni susret s književnikom Šimom Storićem i to je prilikom ovaj istaknuti suvremeni dječji pisac razgovarao s učenicima četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda.


- Šime Storić je poznat učenicima kao autor popularnih dječjih romana POLJUBIT ĆU JE USKORO, MOŽDA i MAČKA SE UVIJEK DOČEKA NA NOGE. Književnik je predstavio i svoj novi roman JANA, VOLIM TE AL STVARNO koji je izašao ove godine.
- Za svoj književni rad je dobivao mnoga priznanja među kojima se ističe književna nagrada Mato Lovrak za roman POLJUBIT ĆU JE USKORO, MOŽDA , a za roman MAČKA SE UVIJEK DOČEKA NA NOGE 2006.godine je dobio nagradu Anto Gardaš za najbolji roman za djecu i mladež.
književni susret
- Storić uspješno piše i za odrasle te svoje tekstove objavljuje u raznim novinama, časopisima i na radiju. Ovaj dugogodišnji profesor matematike do sada je objavio ukupno 7 knjiga, a namjerava i dalje pisati i stvarati osobito za djecu i mladež s obzirom da se ponajviše bavi problematikom odrastanja i svakidašnjim problemima današnjih tinejdžerskih naraštaja.
- Nakon kratkog izlaganja ova je književnik bio raspoložen odgovarati i na mnogobrojna pitanja naših osnovaca. Na kraju susreta književnik je potpisivao knjige i ugodno razgovarao s učenicima. Sudeći po nastaloj gužvi i veselju ovaj je književni susret bio uspješan, a čitanje se opet vratilo u modu.

(Administrator)

  na vrh