6.10.2009.

 

 Hodamo za zdravlje

klikni za veliku slikuPovodom Svjetskog dana pješaka koji se obilježava danas 6. listopada u školi smo proveli akciju Volim hodanje koja se danas u organizaciji Plive i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske održava po cijeloj Hrvatskoj.

- Akcija Volim hodanje provodi se već nekoliko godina i humanitarnog je karaktera. Za svaki naš prohodani kilometar Pliva će ove godine donirati jednu kunu za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. U akciji je sudjelovalo 660 učenika od 3. do 8. razreda koji su od škole tijekom pola sata prohodali Zvonimirovom ulicom do Platana te se sa Ulicom oca Ante Gabrića spustili do Starčevićeve i Športskom vratili do škole. Kako je svaki učenik prohodao dva kilometra svi zajedno su "zaradili" 1320 kuna.
klikni za veliku sliku
- Svrha akcije je da svatko prihvati hodanje kao zdravu tjelesnu aktivnost jer već 30 minuta hodanja dnevno povoljno utječe na cjelokupno zdravlje.
- Akciju je uspješno koordinirala učiteljica tehničke kulture i informatike Marina Vuković pa se i ravnateljica Božena Nikoletić u hodanju gradom pridružila svojim učenicima.
- Uz tu akciju izrađeni su prigodni plakati:
1. Metković za zdravlje 2. Svjetski dan pješaka
3. Hodamo za zdravlje 4. Hodajte i vi

(Administrator)

  na vrh