19.5.2009.

 

 Natjecanje mladih matematičara


U petak, 16. svibnja, u našoj školi je održano 22. regionalno natjecanje iz matematike za četvrte, pete i šeste razrede osnovnih škola koje je ujedno i državno natjecanje za te razrede.


- Prvog dana natjecanja u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličena je svečanost otvaranja Natjecanja. Na početku svečanosti nazočne učenike, njihove mentore i sve ostale u ime domaćina pozdravila je ravnateljica Božena Nikoletić, a u ime Grada Metkovića zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić. Tijekom programa izveden je igrokaz pod nazivom Izgubljena kućica koju su izveli učenici 3. e razreda i Balada o rastresenom profesoru matematike Zvonimira Baloga koju je izvela učenica 2.d razreda Klara Popović. U glazbenom dijelu nastupili su Školski zbor pod ravnanjem prof. Vanje Gabrić i Klapa učiteljica, a sve je naročito oduševio Mali školski orkestar pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića. Na kraju programa viša savjetnica Nives Jozić otvorila je Natjecanje.

- Tijekom petka natjecanja su održana u prostorima Škole, a testovima je pristupilo sveukupno 113 učenika. Tijekom natjecanja održano je i predavanje za mentore.
- Proglašenje pobjednika i nagrađenih učenika upriličeno je na svečanosti zatvaranja koje je, također, održano u GKS-u Metković. Među nagrađenim učenicima bilo ih je i troje iz Metkovića. U konkurenciji učenika petih razreda treću nagradu osvojila je Nikolina Jarak iz OŠ Stjepana Radića s mentoricom Nedom Grbavac. U konkurenciji šestih razreda treću nagradu osvojio je Hrvoje Ilić iz OŠ Stjepana Radića, također s mentoricom Nedom Grbavac, dok je u istoj uzrasnoj kategoriji Martina Manenica iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića, kojoj je mentorica bila nastavnica Aninka Senta, dobila pohvalnicu.
- U program zatvaranja Natjecanja sudjelovali su učenici 2. e razreda, koji su izveli igrokaz pod nazivom Tajna jednog imenika, te Školski zbor pod ravnanjem profesorice Vanje Gabrić.

(Administrator)

  na vrh