11.12.2008.

 

 Koncert solo pjesama i opernih arija

koncert solo pjesama i opernih arijaU četvrtak 11. prosinca imali smo priliku uživati u još jednom glazbenom doživljaju. Koncert su izveli Ronald Braus, baritin i Jakša Zlatar, klavir.

RONALD BRAUS je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrbu u klasi prof. Dunje Vejzović. Polazio je tečajeve usavršavanja kod Katie Ricciarelli, Ferdinanda Radovana, Giorgia Suriana i Cyntie Hansell Bakić.

Često nastupa kao operni pjevač na mnogim festivalima u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je i u izvedbama koncerata različitih tematskih sadržaja kao i misa i oratorija. Aktivno se bavi i vokalnom pedagogijom, te edukacijom mladih kroz koncerte. Surađuje sa više zborova i vokalnih ansambala. Umjetnički je voditelj Međunarodnog kulrurnog centra u Rovinju, dirigent Ženskog pjevačkog zbora "Hrvatica" - Društva "Hrvatska žena" Grada Zagreba i Mješovitog pjevačkog zbora crkve Sv. Blaža. U prosincu 2005. je izdao nosač zvuka (CD).
JAKŠA ZLATAR je diplomirao i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ladislava Šabana, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilija u Rimu. Profesor je klavira i metodike klavira na muzičkim akademijama u Zagrebu (trenutno je pročelnik klavirskog odjela) i Ljubljani. Osim što koncertira, prof Zlatar održava seminare, te je član žirija na domaćim međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Autor je dviju knjiga iz metodike klavira i brojnih eseja iz povijesti pijanizma. Također je i umjetnički direktor Hrvatske glazbene scene mladih.

(Administrator)

  na vrh