28.11.2008.

 

 Koncert u školi

Petra GilmingU četvrtak 27. studenoga u 19.30 sati je održan koncert, jedan u nizu koncerata koji se održavaju već sedmu sezonu. Ovog je izvela pijanistica Petra Gilming. Koncert su organizirali Osnovna glazbena škola i Hrvatska glazbena scena mladih. Petra Gilming je zaposlena kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

- Petra je diplomirala glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. te 2007. u istoj klasi i magistrirala. Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb 1995. i 1997. Pinerolo 1996. i 1997., Moncalieri1997. i Petra Ligure 1998.). Dobitnica je nagrade rektora sveučilišta u Zagrebu za uspješan recital na Šibenskom festivalu djeteta 1997., nagrade Radiopodia za 1998., nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu. 1. nagrada na tribini umjetnika "Darko Lukić" 2000. i nagrade HGZ. Kao pobjednica 1. Mzičkog natjecanja Zagreb-Murcia, održala je solističke recitale u Španjolskoj 2005. Nastupa kao solist, komorni muzičar te uz pratnju orkestra (simfonijskog orkestra MA u Zagrebu pod ravnanjem I. Gjadrova u velikoj koncertnoj dvorani V. Lisinskog, Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem F. Krasovca u Kneževom dvoru i dr.).
- Koncertirala je diljem Hrvatske, u BiH, Sloveniji, Slovačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J.F. Antoniolija, V. Merzhanova i K.H. Kammerlinga), te u klasi prof. L. Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.

(Administrator)

  na vrh