30.4.2010.

 

 Najbolji mladi tehničar u Hrvatskoj

klikni za povećati sliku
27.-30. travnja u Dubrovniku je održano 52. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske. Na navedenom natjecanju je Ivan Pavlović, pokazao izvrsne rezultate u kategoriji 5. razreda i postigao prvo mjesto.

- Za razliku od natjecanja gdje se učenici natječu uglavnom u znanju, mladi tehničari se natječu u iskazivanjem znanja rješavanjem testa znanja, izradi tehničkih tvorevina na temelju dokumentacije postavljenog zadatka i prezentiranju izrađene tehničke tvorevine. Vrijeme predviđeno za provedbu državnog natjecanja je 14 školskih sati i to: 2 sata za pisanu provjeru znanja, 10 sati za izradu tehničke tvorevine, 85 min za pripremu predstavljanja tehničke tvorevine i do 5 min za usmeno predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

- Osim pohvalnicom Ivan je nagrađen besplatnim sudjelovanjem u ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Ivan nije čudo prirode ni čudo tehnike, nego je obično razigrano dijete ali uz to marljiv, radoznao i poslušan, koji se pridržava dogovora. Tajna njegovog uspjeha je, kako Ivan kaže, ne učim subotom, to mu je dan rezerviran za igru.

- Posebna zahvalnost njegovoj mentorici prof. Marini Vuković za nesebično zalaganje i učiteljski entuzijazam koja je stručnom pomoći pridonijela da učenik plasmanom na državnom natjecanju postigne značajan uspjeh.

(Administrator)

  na vrh